Kvote 1 = ingen optagelsessamtale

 

Jeg har 7 eller mere i snit – skal jeg til optagelsessamtale?
Nej. Alle ansøgere med 7 eller derover i optagelseskvotient fra den adgangsgivende uddannelse er direkte optagelsesberettigede til læreruddannelsen. De optages via kvote 1 med ansøgningsfrist 5. juli kl. 12.00.

Hvad gør jeg, hvis jeg først er færdig med min ungdomsuddannelse til sommer?
Ansøgningsfristen for kvote 2 er 15. marts, og derfor skal du søge ind via kvote 1. Vær opmærksom på, at det kræver et gennemsnit på minimum 7 for at være optagelsesberettiget til læreruddannelsen via kvote 1.

Kan jeg være sikker på at komme ind på læreruddannelsen, hvis jeg opnår en optagelseskvotient på 7?
Alle der søger optagelse gennem kvote 1 (med minimum 7) optages. Der opstår kun en adgangskvotient, hvis der er flere ansøgere med 7 og derover end det samlede antal studiepladser på uddannelsesstedet.

Hvorfor skal jeg have minimum 7 i snit for at komme ind via kvote 1?
Adgangskravene til læreruddannelsen er blevet skærpede for at skabe en endnu bedre læreruddannelse. Vi går efter motiverede og dygtige ansøgere. Derfor er der indført en karaktergrænse i kvote 1 og optagelsessamtale i kvote 2.

Er der størst chance for at komme ind via kvote 1 eller kvote 2?
Uddannelsesstederne fylder først studiepladserne med kvote 1-ansøgere, der lever op til kravene, og så suppleres med ansøgere i kvote 2. Men dermed ikke sagt, at kvote 2-ansøgere har dårlig chance for at komme ind. Læreruddannelsen er en af de mest populære i Danmark, og der optages hvert år rigtig mange studerende – også via kvote 2.

Hvornår får jeg besked, om jeg er optaget på læreruddannelsen?
Du får svar sidst i juli. Det gælder, uanset om du har søgt via kvote 1 eller 2.